Αρχική | Προφίλ | Υπηρεσίες | Έργα | Νέα | Τοποθεσία | Επικοινωνία

photovoltaikasm
prasinithermansigreen
vioklimatiki-katoikiasm
politikou-mixanikousm

geothermia

Η γεωθερμία βασίζεται στο γεγονός ότι λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης η θερμοκρασία του εδάφους είναι σταθερή στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Αν συνεπώς εκμεταλλευτούμε τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υπεδάφους και επιφάνειας, μπορούμε να θερμάνουμε χώρους το χειμώνα και να τους ψύξουμε αντίστοιχα το καλοκαίρι. Αυτό γίνεται με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας θερμότητας, η δε θερμότητα μεταδίδεται μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων που είτε βρίσκονται σε οριζόντια διάταξη και χαμηλό βάθος, είτε σε κατακόρυφη διάταξη εκμεταλλευόμενοι μια γεώτρηση που γίνεται γι' αυτό το λόγο.

Μια γεωθερμική αντλία θερμότητας καταναλώνει συνήθως γύρω στο 25-30% της ενέργειας που αποδίδει, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας

Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε υβριδικά συστήματα, από κοινού με ηλιοθερμικά.

 

ΟΦΕΛΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

 

1. Ενέργεια σε ελάχιστο κόστος:  Εξ' αιτίας της χαμηλής κατανάλωσης και της σχεδόν ανύπαρκτης συντήρησης του εξοπλισμού , τα γεωθερμικά συστήματα κλιματισμού μπορούν να εξοικονομήσουν από 55% μέχρι και 70% από την ετήσια δαπάνη σε σύγκριση με ένα συμβατό σύστημα θέρμανσης και δροσισμού.Το μόνο λειτουργικό κόστος της εγκατάστασης είναι η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τον συμπιεστή στις αντλίες ,το οποίο είναι οικονομικότερο σε σχέση με τη χρήση λέβητα πετρελαίου κατά 20-25%

2.Μεγαλύτερη απόδοση :  Τα γεωθερμικά συστήματα είναι τρείς εως πέντε φορές αποδοτικότερα από τα συμβατικά. Επειδή δεν καίνε ορυκτά καύσιμα για να παράγουν θερμότητα παρέχουν τρεις εως πέντε μονάδες ενέργειας για κάθε μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το σύστημα.

3.Ευελιξία,άνεση,αυτονομία : Τα γεωθερμικά συστήματα παράγουν θέρμανση και δροσισμό σε μια εγκατάσταση , με αποτέλεσμα μα καταργούν τον συμβατό τρόπο θέρμανσης .Έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης και είναι αξιόπιστα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

4.Ασφάλεια : Στα γεωθερμικά συστήματα δεν υπάρχει καύση και φλόγα, δεν υπάρχουν καπνοί ,καπναγωγοί και οσμές. Δεν υπάρχει οπότε και κίνδυνος ανάφλεξης, φωτιάς ή ασφυξίας από το μονοξείδιο.

5.Ανεξαρτησία από το πετρέλαιο θέρμανσης

6.Αθόρυβη λειτουργία : Οι μονάδες που χρησιμοποιούνται σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για να είναι σχεδόν αθόρυβες

7.Φιλικό προς το περιβάλλον : Επειδή δεν χρησιμοποιούνται καύσιμα δεν συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου .

8.Ζεστό νερό χειμώνα και καλοκαίρι.

geothermia-3d

bottom-back

top-back

backbutton
/